Menu

Bunker Bremen

Terug naar overzicht
Bunker Bremen
Bunker Bremen

Deze munitiebunker is onderdeel van de Duitse Kustbatterij Vineta. Nu is er een informatiecentrum van het Nederlands Militair Kustverdediging Museum.

Bremen is de Duitse bijnaam die deze bunker van het type Fl246 heeft gekregen. Het is een munitiebunker en diende als opslag van munitie van het kustgeschut in het Vinetaduin. Tijdens de Koude Oorlog was de bunker in gebruik door de Koninklijke Marine voor communicatie doeleinden.

Bekijk hier ook de film 'De verborgen grens' als introductie op de geschiedenis van de Atlantikwall.
In het museum is een expositie ingericht over het verzet. 

Bereikbaarheid: De bunker is toegankelijk via de ingang van het Vinetaduin en is goed bereikbaar per fiets en openbaar vervoer (NS Station Strand). Er is echter geen parkeergelegenheid voor auto's. Parkeren kan vlakbij op de grote parkeerplaats op de Strandweg.

Andere activiteiten in de buurt

b bunker

Hoofdkwartier Marine-Artillerie-Abteilung 205 – De 'Markostand'

Hoofdkwartier Marine-Artillerie-Abteilung 205 – De 'Markostand'

Dit unieke bunkercomplex vormde het hoofdkwartier van de Duitse kustartillerie in Hoek van Holland en gaat speciaal voor de Bunkerdag open.

b bunker

Sperre Arendsduin: Keukenbunker

Sperre Arendsduin: Keukenbunker

Het Widerstandsnest 53 vormde de noordwestelijke toegang (Sperre) tot de Festung Hoek van Holland. De drie bunkers die je kunt bezoeken zijn: Manschappenbunker 501 & Geschutsbunker 676 & Keukenbunker.

b bunker

Vinetaduin

Vinetaduin

In het Vinetaduin liggen meerdere lagen krijgsgeschiedenis onder en naast elkaar. Loop op eigen gelegenheid door het prachtige natuurgebied en breng een bezoek aan de bunkers.