Menu

Munitiebunker

Terug naar overzicht
Munitiebunker
Munitiebunker

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was er een Duitse bezettingsmacht op Schiermonnikoog van ongeveer 600 soldaten. Om het eiland te verdedigen tegen de geallieerden werden er bunkers aangelegd als een onderdeel van de Atlantikwal. In de duinen langs het strand werden hele bunkercomplexen aangelegd; er was zelfs een compleet dorp aan het eind van de Prins Bernhardweg. Het dorp bestond uit bunkers, radarinstallaties, luchtafweergeschut en gecamoufleerde barakken.

In deze bunker werd de munitie opgeslagen voor het luchtafweergeschut. Aan de buitenkant is de originele camouflage nog aanwezig.

De bunker is voorzien van informatiepanelen.

Andere activiteiten in de buurt

w wandeling

Bunkernacht op Schiermonnikoog

Bunkernacht op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog ligt er vandaag de dag vredig bij. Maar ook op dit eiland heeft de oorlog zijn sporen nagelaten. Tijdens een nachtwandeling duik je onder begeleiding van een gids het oorlogsverleden in. 

e expositie

Expositie 'De Bevrijding van Schiermonnikoog'

Expositie 'De Bevrijding van Schiermonnikoog'

In Bunkermuseum Schlei is tijdens Bunkerdag een expositie te zien over de bevrijding, en specifiek de bevrijding van Schiermonnikoog.

b bunker

Wassermannbunker

Wassermannbunker

De Duitsers bouwden op het hoogste duin van het eiland een bunker die als radarsysteem moest fungeren. De radarmast pastte alleen niet op de bunker!