Type bunker: Bunkermuseum

Blog ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Buitenrondleidingen Bunkermuseum IJmuiden

Bunker Museum IJmuiden geeft diverse rondleidingen buiten het museum in het duingebied tussen IJmuiden aan Zee en de IJmuiderslag. In dit gebied bevinden zich de zware geschuts- en vuurleidingsbunkers van de kustbatterij Heerenduin en luchtdoelbatterij Olmen.

Bunkermuseum Wn12H Vlieland

Van de op Vlieland gebouwde stellingen is Wn 12H als enige bewaard gebleven, de overige zijn gesloopt of door duinafslag op het strand beland. Lange tijd was het hele complex onder het duinzand verborgen, maar met de inzet van veel vrijwilligers zijn de bunkers en loopgraven uitgegraven en gerestaureerd. 

Bunkermuseum Zoutelande

In de duinen van Zoutelande liggen een personeelsbunker (type 502) en een observatiebunker (type 143). In beide bunkers is het Bunkermuseum Zoutelande gevestigd.

Museum Engelandvaarders

In Museum Engelandvaarders beleef je mee hoe mannen en vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog uit bezet Nederland ontsnapten en vanuit Engeland de strijd tegen nazi-Duitsland en Japan voortzetten.

Kazemattenmuseum

Op deze plek in Kornwerderzand wisten 225 Nederlandse soldaten ruim 15.000 Duitsers tegen te houden.

Bunkermuseum Schlei

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was er een Duitse bezettingsmacht op Schiermonnikoog van ongeveer 600 soldaten.

Bunkermuseum Ameland

Dit museum is te vinden in de duinen ten westen van de vuurtoren in Hollum. Het is een voormalige keukenbunker. Hier worden kunstwerken, bijzondere vondsten, optredens, verhalen en afbeeldingen getoond.