Soort activiteit: bunker

Blog ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Hospitaalcomplex

Om de militairen binnen de Stützpunktgruppe van goede medische zorg te voorzien werd er in begin 1944 een groot hospitaalcomplex (Truppenverbandplatz) gebouwd, net buiten Ouddorp.

Kuvertype 450a

Speciaal voor Bunkerdag wordt er een extra bunker geopend, een woonbunker van het Kuvertype 450a. In de bunker worden meerdere korte films vertoond van het dagelijkse leven van de Egmondse bewoners tijdens de oorlog.

Bunkermuseum Wn12H Vlieland

Van de op Vlieland gebouwde stellingen is Wn 12H als enige bewaard gebleven, de overige zijn gesloopt of door duinafslag op het strand beland. Lange

Bunker Hamburg

Deze munitiebunker is inrichting zoals aan het eind van de Koude Oorlog. 

Observatiebunker type 143

De observatiebunker had een 20-ton zware pantserstalen waarnemingskoepel, die in het dak geïntegreerd was. Met een periscoop in de koepel kon het omliggende gebied geobserveerd worden.

Sperre Arendsduin Bunkers

De vier bunkers die je kunt bezoeken zijn: Manschappenbunker 501, Geschutsbunker 676, de Keukenbunker en een Tobruk.

Wijk aan Zee: M151 Manschappenbunker

Deze Duitse manschappenbunker van het type M151 diende als onderkomen voor 28 man marine personeel van de Artillerie Abteilung en de Marine Funkmeszabteilung.

De Punt: Waterbunker

Een bunker waarin een geboorde bron die diende voor de watervoorziening voor het complex. De zogenaamde bron (brunne) met filterinstallatie.

De Punt: Mitrailleurbunker

De bunker is een schwere mg Rinständ of Tobruk bunker voor een zwaar machinegeweer. Op de rand van de bunker draaide een affuit waarop een mg 311 (f) was gemonteerd.

De Punt: ST 504 Schuilbunker (2/2)

Deze schuilbunker is een bomvrije bunker en had twee functies: er kon een kanon geplaatst worden en het verdedigingswerk bood onderdak aan bedienend personeel.