Menu

Geschiedenis

De Bunkerdag

De Bunkerdag beleeft in 2019 haar zesde editie. Het achterliggende idee is dat één keer per jaar zoveel mogelijk bunkers open zijn voor het publiek. Bezoekers kunnen dan niet alleen kennis maken met dit unieke Duitse erfgoed, maar ook ervaren wat de gevolgen van de aanleg van de Atlantikwall voor de bewoners van destijds waren en hoe de linie het aanzien van onze kust ingrijpend heeft veranderd.

Meer weten over de Atlantikwall?
Samensteller en uitgever Geert-Jan Mellink maakte met De Atlantikwall in Nederland en België een handzame en toegankelijke bunkergids. Het ruim 100 pagina’s tellende boekje bevat beschrijvingen en foto’s van de circa 80 belangrijkste Atlantikwall-locaties langs de Nederlandse en Belgische kust. Ook de ontstaansgeschiedenis van de Atlantikwall en de bouw van bunkers komen aan bod. Spectaculaire dronefoto’s en veel unieke historische beelden maken De Atlantikwall in Nederland en België tot een echte aanrader.

Het gidsje is te bestellen bij bol.com, of direct bij Geert-Jan Mellink (g.mellink@casema.nl). Tijdens de Bunkerdag is het op een beperkt aantal locaties te verkrijgen. De prijs bedraagt € 12,95.