Locatie: Ouddorp

Blog ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Hospitaalcomplex

Om de militairen binnen de Stützpunktgruppe van goede medische zorg te voorzien werd er in begin 1944 een groot hospitaalcomplex (Truppenverbandplatz) gebouwd, net buiten Ouddorp.

Bezoek Bunkerroute De Punt Ouddorp

Op het complex zijn paden aangelegd en is de gehele route voorzien van informatiepanelen en bewegwijzering en daarmee geheel zelfvoorzienend. De Bunkerroute is het hele jaar door te bezoeken en staat het garant voor een interessante wandeling.

De Punt: Waterbunker

Een bunker waarin een geboorde bron die diende voor de watervoorziening voor het complex. De zogenaamde bron (brunne) met filterinstallatie.

De Punt: Mitrailleurbunker

De bunker is een schwere mg Rinständ of Tobruk bunker voor een zwaar machinegeweer. Op de rand van de bunker draaide een affuit waarop een mg 311 (f) was gemonteerd.

De Punt: ST 504 Schuilbunker (2/2)

Deze schuilbunker is een bomvrije bunker en had twee functies: er kon een kanon geplaatst worden en het verdedigingswerk bood onderdak aan bedienend personeel.

De Punt: Zoeklichtgarage en bedding

De vierde bunker is tegen de schuilbunker aangebouwd en bestaat geheel uit metselwerk. In deze garage (remise) werd een zoeklicht en de bijbehorende aggregaat, die zorgde voor de stroomvoorziening, opgeslagen.

De Punt: Tankkoepel bunker

De tankkoepel bunker is van het type Tobrukstände en werd gebruikt om het strand te verdedigen in de richting van de Grevelingenzijde.

De Punt: ST 504 Schuilbunker (1/2)

Deze schuilbunker is een bomvrije bunker en had twee functies: er kon een kanon geplaatst worden en het verdedigingswerk bood onderdak aan bedienend personeel.

De Punt: Observatiebunker

De eerste bunker die we vinden in De Punt is een observatiebunker, ook wel een Leiche MG Ringstände bunker genoemd.

Fietsroute Goeree

Locatie: Parkeerterrein tussen het RTM Museum | Lengte: 35 km | Duur: ca. 4 uur