Menu

(VOL) Vinetaduin gangenstelsel

Terug naar overzicht
(VOL) Vinetaduin gangenstelsel
(VOL) Vinetaduin gangenstelsel

Let op: de rondleidingen door het gangenstelsel zitten vol. Het is niet meer mogelijk je hiervoor in te schrijven. Wil je volgend jaar tijdig op de hoogte zijn van speciale activiteiten waarvoor inschrijving verplicht is? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief. 

Durf jij het ondergrondse gangenstelsel in?

Ook dit jaar nemen wij je exclusief mee het ondergrondse gangenstelsel in. Heel bijzonder, want deze is slechts beperkt toegankelijk door de hedendaagse gevleugelde bewoners. Uiteraard hebben wij voor deze bewoners, de vleermuizen, voorzieningen getroffen, zodat wij ze niet verstoren maar wel kunnen laten zien hoe ze jagen, slapen en zorgen voor nageslacht.

Het 450 meter lange gangenstelsel verbond de manschappenbunkers aan elkaar en zorgde ervoor dat de soldaten veilig op hun post in de geschutsbunkers konden komen. Tijdens de Bunkerdag kun je het stelsel en de aanliggende manschappenbunkers uitsluitend bezoeken onder leiding van een gids. 

Er is maar een zeer beperkt aantal mensen dat mee kan met de rondleiding van ca. 1 uur. Vol=vol!  Inschrijven kan vanaf 22 april om 10.00 uur. Trek wel warme kleding aan en goed schoeisel als je onder de grond gaat.

Er staan gedurende de dag 5 gangenstelselrondleidingen gepland (onder voorbehoud):
10.15 – 11.15 uur
11.15 – 12.15 uur
12.15 – 13.15 uur
13.15 – 14.15 uur
14.15 – 15.15 uur
 

Is het niet gelukt om het gangenstelsel te bezoeken tijdens de Bunkerdag? Het Zuid-Hollands Landschap organiseert gedurende de zomermaanden in het weekend vaker uitgebreide ondergrondse rondleidingen. Ga naar de website voor alle excursies

(Foto: Bas de Mos)

Andere activiteiten in de buurt

b bunker

Hoofdkwartier Marine-Artillerie-Abteilung 205 – De 'Markostand'

Hoofdkwartier Marine-Artillerie-Abteilung 205 – De 'Markostand'

Dit unieke bunkercomplex vormde het hoofdkwartier van de Duitse kustartillerie in Hoek van Holland en gaat speciaal voor de Bunkerdag open.

b bunker

Bunker Bremen

Bunker Bremen

Dit is een munitiebunker en diende als opslag van munitie van het FLAK geschut in het Vinetaduin.

b bunker

Vinetaduin

Vinetaduin

In het Vinetaduin liggen meerdere lagen krijgsgeschiedenis onder en naast elkaar. Loop op eigen gelegenheid door het prachtige natuurgebied en breng een bezoek aan de bunkers.