Torpedolager (Popbunker)

De munitie voor de Schnellboote, de torpedo’s, werd opgeslagen in een munitiebunker die speciaal hiervoor werd ontwerpen. De Duitsers noemde dit een sonderkonstruktion. De bunker kreeg wanden van 2.5 meter dik een dak van 3 meter gewapend beton. De twee ingangen konden in geval van nood met gigantische betonblokken worden afgesloten. Over de lengte van de bunker loopt een smalspoor met enkele draaiplateaus, dit smalspoor zien we bij de hoofdingang nog naar buiten door lopen. De munitie werd via dit smalspoor naar Schnellbootbunker 1 getransporteerd waar de torpedoboten werden bevoorraad. De bunker is tegenwoordig bekend als de ‘Popbunker’ omdat bandjes het gebruiken als oefenruimte en er een opnamen studio is. Aan de binnenkant herken je dan ook weinig terug, maar an de buitenkant van de bunker kun je nog iets van de originele beschildering zien. 

Andere activiteiten in de buurt

Bezoek Museumdagen Bunkermuseum IJmuiden

Wij zijn elke eerste en derde zondag van de maanden april t/m oktober geopend van 11:00 tot 16:00 uur. Toegang kan vooraf online gereserveerd worden.
ontdek meer

Buitenrondleidingen Bunkermuseum IJmuiden

Bunkerbezoek en excursies langs en door de bombestendige geschuts- en vuurleidingsbunkers van kustbatterij Heerenduin en luchtdoelbatterij Olmen.
ontdek meer