Menu

Torpedolager

Terug naar overzicht
Torpedolager
Torpedolager

De munitie voor de Schnellboote, de torpedo's, werd opgeslagen in een munitiebunker die speciaal hiervoor werd ontwerpen. De Duitsers noemde dit een sonderkonstruktion. De bunker kreeg wanden van 2.5 meter dik een dak van 3 meter gewapend beton. De twee ingangen konden in geval van nood met gigantische betonblokken worden afgesloten. Over de lengte van de bunker loopt smalspoor met enkele draaiplateaus, dit smalspoor zien we bij de hoofdingang nog naar buiten door lopen. De munitie werd via dit smalspoor naar Schnellbootbunker 1 getransporteerd waar de torpedoboten werden bevoorraad. De bunker is tegenwoordig bekend als de 'Popbunker' omdat bandjes het gebruiken als oefenruimte.

Aan de binnenkant herken je dan ook weinig terug, maar tijdens de Bunkerdag mag je een kijkje nemen. Aan de buitenkant van de bunker kun je nog iets van de originele beschildering zien. 

Op loopafstand van deze bunker ligt het Bunker Museum IJmuiden. 

Andere activiteiten in de buurt

b bunker

Schnellbootbunker

Schnellbootbunker

Dit is een van de grootste bunkers die er in ons land nog te vinden is.

b bunker

Communicatiebunker

Communicatiebunker

Verborgen op de midgetgolfbaan Paasdal vind je deze kleine communicatiebunker.

b bunker

Observatietoren WN 63

Observatietoren WN 63

Deze uitzichttoren is in privébezit en daarom eigenlijk nooit toegankelijk voor publiek. Tijdens de Bunkerdag gaat hij speciaal open!