Menu

Tankmuur in Panbos

Terug naar overzicht
Tankmuur in Panbos
Tankmuur in Panbos

In het duingebied tussen Wassenaar en Katwijk vind je het prachtige Panbos. Het is sowieso de moeite waard hier een wandeling te maken. Tijdens Bunkerdag raden we een verkorte wandeltocht aan naar een stuk tankmuur midden in het bos. De Tweede Wereldoorlog liet flinke sporen na in het Panbos. Veel bomen werden gekapt en gebruikt voor de aanleg van loopgraven. Ook de bewoners uit de omgeving haalden er hout weg om te verstoken. 

Je kunt de tankmuur van dichtbij bekijken en zien hoe dik de muren zijn. Naast de muur ligt een serie indrukwekkende 'draketanden'; grote piramidevormige steenblokken. Een tank zou daar zijn eigen 'tanden' flink op stukbijten. 

Startpunt: Parkeerplaats bij de Pan van Persijn, Wassenaarseweg 152 in Katwijk. Neem direct na de ingang het eerste pad naar links en volg de oranje route. Na ca. 15 minuten lopen bereik je de tankmuur. 

Op vertoon van je Bunkerdagticket (om de pols) bij de ingang van het bos mag je gratis naar binnen. 
Let op: er is geen kaartverkoop bij het Panbos. Koop je Bunkerdagticket online of op een andere Bunkerdaglocatie. 

Andere activiteiten in de buurt

o overig

(Geannuleerd) Archeoloog voor een dag

Helaas is deze activiteit geannulleerd!

f filmvertoning

Film 'De Verborgen Grens'

Film 'De Verborgen Grens'

De Verborgen Grens is een educatieve film over de door de bezetter opgeworpen kustverdediging in Nederland en bevat niet eerder getoond filmmateriaal en foto’s uit privécollecties en archieven.

o overig

Atlantikwall tankmuur

Atlantikwall tankmuur

Langs de gehele lengte van de Boulevard van Katwijk lag in de Tweede Wereldoorlog een tankmuur als onderdeel was van de Atlantikwall.