Menu

Manschappenbunker 622

Terug naar overzicht
Manschappenbunker 622
Manschappenbunker 622

Widerstandsnest 320 is een ondersteunend bunkercomplex met 9 bunkers op een relatief klein oppervlakte. Naast de bunkers waar soldaten sliepen, of waar ze naast een kanon de wacht hielden, waren er tal van bunkers met ondersteunende functies.

Deze manschappenbunker van het type 622 is een onaangetaste tijdscapsule waarin zowel de Tweede Wereldoorlog als Koude Oorlog zichtbaar is. De bunker bood een onderkomen aan voor twee groepen van elk 10 soldaten, vandaar de Duitse naam: Doppelgruppenunterstand. Het is een veel voorkomende bunker binnen de Atlantikwall.

In de Koude Oorlog is de bunker gebruikt door de Koninklijke Landmacht. Daardoor zijn ook een aantal belangrijke onderdelen uit de Tweede Wereldoorlog bewaard gebleven.

De bunker is in 2018 voor het eerst geopend tijdens Bunkerdag. Door vocht verkeert hij in een slechte staat. Wie er van houdt, ziet de schoonheid in het verval van deze bunker. 

Neem je zaklamp mee en zorg dat je schoenen aan hebt die vies mogen worden. 
Loop het park binnen aan de kant van Ruychrocklaan 2. Daar bevindt zich het informatie- en ticketverkooppunt.

(Foto's: Bas de Mos)

Andere activiteiten in de buurt

o overig

Dertiendagh boek en Escape Experience

Dertiendagh boek en Escape Experience

Op deze locatie kun je de Dertiendagh Escape Experience spelen, een mobiel puzzelspel zoals ook in escaperooms wordt gespeeld.

b bunker

Keukenbunker 645

Keukenbunker 645

Deze keukenbunker is tijdens de Koude Oorlog hergebruikt waardoor het interieur goed bewaard is gebleven, inclusief de originele luchtzuiveringapparatuur! Neem je zaklamp mee en ontdek zelf wat er nog van het interieur over is. 

w wandeling

Gildewandeling langs de bunkers

Gildewandeling langs de bunkers

De rondleiding met een gids van het Gilde geeft een indruk van de omvangrijke verdedigingswerken, zoals de ‘Hauptkampflinie’ Raamweg-Koningskade-Malieveld en het Commandocentrum Kustverdediging.