Menu

Manschappenbunker 502 met Flakbedding

Terug naar overzicht
Manschappenbunker 502 met Flakbedding
Manschappenbunker 502 met Flakbedding

Deze Manschappenbunker van het type 502 is uniek in zijn soort. Hij heeft namelijk een Flakbedding, een luchtafweergeschut, op het dak. Ook zit er een gang voor de entree van de bunker; iets wat vrij ongebruikelijk is. Stichting Bunkerbehoud Dordrecht heeft de bunker in beheer en heeft deze ingericht. Aan de ene kant zie je hoe de manschappen in deze bunker verbleven. Aan de andere kant is een collectie te zien van spullen uit de oorlog. Interessant aan dit kleine bunkermuseum is dat alles weer werkend is gemaakt. Er staat een bunkerkachel die echt brandt, een kleine telefooncentrale, het luchtfiltersysteem en een periscoop waar je doorheen kan kijken. Zo krijg je echt een goed beeld van hoe een bunker functioneerde. Klein maar fijn, deze locatie is zeker een bezoekje waard.

Tijdens Bunkerdag worden doorlopend rondleidingen gegeven. 

Let op: om de bunker te betreden moet je verschillende smalle trappen beklimmen. Deze locatie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. 

Andere activiteiten in de buurt

b bunker

Tankmuur

Tankmuur

In Lage Zwaluwe bevinden zich langs de dijk verschillende delen van een tankmuur en versperringen. Deze bestaat uit meerdere locaties.

b bunker

V.i.s kazemat en luchtwachttoren

V.i.s kazemat en luchtwachttoren

In Strijensas vinden we drie verdedigingswerken op elkaar: een dijk, een kazemat en een luchtwachttoren. 

b bunker

Kazemat type P

Kazemat type P

Deze Nederlandse 'P kazemat' werd gebouwd als schuilonderkomen tegen beschietingen op plekken waar geschut opgesteld stond.