Menu

Gildewandeling langs de bunkers

Terug naar overzicht
Gildewandeling langs de bunkers
Gildewandeling langs de bunkers

Den Haag kreeg van Nazi Duitsland de op één na hoogste kwalificatie voor de verdediging van het kustgebied, waarin bovendien het hoofdkwartier van Rijkscommissdaris Seyss-Inquart was gevestigd.

De rondleiding met een gids van het Gilde geeft een indruk van de omvangrijke verdedigingswerken, zoals de ‘Hauptkampflinie’ Raamweg-Koningskade-Malieveld en het Commandocentrum Kustverdediging. Tijdens de wandeling zijn er bunkers te bezichtigen, waaronder de keukenbunker vlakbij het startpunt, bunkers voor groepsonderkomens en bunkers met woonschuilplaatsen. De rondleiding gaat ook over de ‘Bloedberg’, die in 1917 door Engelse krijgsgevangenen (gedetacheerd in het neutrale Nederland) is gebouwd.

Starttijden:
11.00 uur
12.00 uur
13.00 uur
14.00 uur
15.00 uur

De wandeling duurt ca. 1 uur. Hij start bij de brug Ruygrocklaan/hoek Oostduinlaan en eindigt bij het Atlantikwall Museum Scheveningen aan de Badhuisweg. 
Inschrijven is mogelijk bij het vertrekpunt van de wandeling. Wees er op tijd bij, want vol is vol. 

Andere activiteiten in de buurt

b bunker

Commandobunker 610

Commandobunker 610

Deze commandopost van het type 610 gaf onderdak aan een deel van de staf van de Führer der Schnellboote en wordt speciaal voor de Bunkerdag opengegraven.

b bunker

Führer der Schnellboote: Commandobunker V149

Führer der Schnellboote: Commandobunker V149

Deze grote bunker ligt nu nog begraven onder het zand, maar zal speciaal voor de Bunkerdag toegankelijk worden gemaakt.

b bunker

Atlantikwall Museum Scheveningen

Atlantikwall Museum Scheveningen

Bijna alle bunkers van dit complex zijn nog aanwezig. Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen heeft de commandobunker, een manschappenbunker en een toiletbunker weer toegankelijk gemaakt en authentiek ingericht.