Menu

Gildewandeling langs de bunkers

Terug naar overzicht
Gildewandeling langs de bunkers
Gildewandeling langs de bunkers

Den Haag kreeg van Nazi Duitsland de op één na hoogste kwalificatie voor de verdediging van het kustgebied, waarin bovendien het hoofdkwartier van Rijkscommissdaris Seyss-Inquart was gevestigd.

De rondleiding met een gids van het Gilde geeft een indruk van de omvangrijke verdedigingswerken, zoals de ‘Hauptkampflinie’ Raamweg-Koningskade-Malieveld en het Commandocentrum Kustverdediging. Tijdens de wandeling zijn er bunkers te bezichtigen, waaronder de keukenbunker vlakbij het startpunt, bunkers voor groepsonderkomens en bunkers met woonschuilplaatsen. De rondleiding gaat ook over de ‘Bloedberg’, die in 1917 door Engelse krijgsgevangenen (gedetacheerd in het neutrale Nederland) is gebouwd.

Starttijden:
11.00 uur
12.00 uur
13.00 uur
14.00 uur
15.00 uur

De wandeling duurt ca. 1 uur. Hij start bij de brug Ruygrocklaan/hoek Oostduinlaan en eindigt bij het Atlantikwall Museum Scheveningen aan de Badhuisweg. 
Inschrijven is mogelijk bij het vertrekpunt van de wandeling. Wees er op tijd bij, want vol is vol. 

Andere activiteiten in de buurt

o overig

Dertiendagh boek en Escape Experience

Dertiendagh boek en Escape Experience

Op deze locatie kun je de Dertiendagh Escape Experience spelen, een mobiel puzzelspel zoals ook in escaperooms wordt gespeeld.

v vervoer

Historische voertuigen en re-enactment van Able Compagnie

Historische voertuigen en re-enactment van Able Compagnie

Laat je vervoeren in de historische voertuigen van Able Compagnie.

b bunker

Keukenbunker 645

Keukenbunker 645

Deze keukenbunker is tijdens de Koude Oorlog hergebruikt waardoor het interieur goed bewaard is gebleven, inclusief de originele luchtzuiveringapparatuur! Neem je zaklamp mee en ontdek zelf wat er nog van het interieur over is.