Menu

G35 Fourier bunker

Terug naar overzicht
G35 Fourier bunker
G35 Fourier bunker

Deze 'Fourier bunker' is een Bekleidungskamer. Een zeer zeldzame bunker die je maar weinig tegenkomt. Dit specifieke type XXL VAR is nog niet in andere stellingen in Nederland aangetroffen. Hij wordt speciaal voor Bunkerdag opengegraven. 

De bunker is een Bekleidungskammer. Hier konden soldaten nieuwe uniformen en uitrusting krijgen of uniformen laten maken. In de bunker bivakkeerde de Fourier die hiervoor verantwoordelijk was. De bunker heeft maar liefst 5 kamers, ieder met een eigen functie. De eerste kamer was van de Fourier. Hier kon hij ontspannen. De kamer heeft nog mooie decoraties op de muur en er stond een kachel in. De tweede kamer diende als opslagruimte voor de uniformen en ander materiaal. In de derde ruimte hingen waarschijnlijk de uniformen en uitrustingen die gerepareerd moesten worden. Slapen deed de Fourier en zijn medewerkers in de vierde kamer. De laatste ruimte diende als paskamer en deels als voorraadkamer. 

Na Bunkerdag verdwijnt deze bunker weer onder het zand. 

 

Andere activiteiten in de buurt

b bunker

G41 Officiersbunker

G41 Officiersbunker

De ruimtes in deze officiersbunker zijn zo veel mogelijk in originele staat teruggebracht. 

e expositie

Expositie: Verdrongen Landschap-Gedachten zijn Vrij

Expositie: Verdrongen Landschap-Gedachten zijn Vrij

Bunkermuseum Terschelling opent dit jaar een nieuwe tentoonstellingsruimte in de Aggregaatbunker G45 Tiger. De eerste expo is ‘Verdrongen landschap’ van kunstenaar Jet Nijkamp.

b bunker

Berta Bunker

Berta Bunker

Deze commandobunker is de grootste in deze stelling en bestaat uit twee verdiepingen.