Menu

Führer der Schnellboote: Commandobunker V149

Terug naar overzicht
Führer der Schnellboote: Commandobunker V149
Führer der Schnellboote: Commandobunker V149

De Führer der Schnellboote had het bevel over de motortorpedoboten en viel rechtstreeks onder het opperbevel van de kriegsmarine. In Scheveningen was ook het hoofdkwartier gevestigd. De commandobunker, onder de grond in het Belvédèrepark, was via verschillende gangen met andere bunkers binnen het complex verbonden. Misschien ligt de gang onder de weg door richting Villa Sandhaghe er nog wel....

Deze grote bunker ligt nu nog begraven onder het zand, maar zal speciaal voor de Bunkerdag toegankelijk worden gemaakt. De vrijwilligers van Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen vertellen je alles over de bijzondere geschiedenis van dit bouwwerk. 

Andere activiteiten in de buurt

o overig

Atlantikwall in stripverhaal

Atlantikwall in stripverhaal

Het verhaal van de Atlantikwall wordt verteld in een interessant en spannend stripverhaal. Het stripboek is tijdens Bunkerdag te koop bij de Führer der Schnellboote. Tekenaar Hennie is aanwezig om te signeren. 

b bunker

Commandobunker 610

Commandobunker 610

Deze commandopost van het type 610 gaf onderdak aan een deel van de staf van de Führer der Schnellboote en wordt speciaal voor de Bunkerdag opengegraven.

r re-enactment

Company West

Company West

Deze re-enactmentgroep, gekleed als de Amerikaanse soldaten van toen, hebben hun kampement opgezet bij de Führer der Schnellboote. Zij organiseren ook leuke activiteiten voor kinderen.