Menu

Dertiendagh boek en Escape Experience

Terug naar overzicht
Dertiendagh boek en Escape Experience
Dertiendagh boek en Escape Experience

Dertiendagh van Maarten Bruns en Maria Postema is een spannende jongerenroman over de zestienjarige Erik die in de duinen van Scheveningen op zoek gaat naar onontdekte bunkers. Dan stuiten hij en zijn vrienden op een gangenstelsel dat misschien beter onder het zand had kunnen blijven liggen… Diep onder de grond vervagen de grenzen tussen heden en verleden, tussen realiteit en nachtmerrie. In een race tegen de klok moeten de jongeren alles op alles zetten om het donkere tij te keren – en hun leven te redden.

Op deze locatie kun je de Dertiendagh Escape Experience spelen, een mobiel puzzelspel zoals ook in escaperooms wordt gespeeld. Aan de hand van verschillende puzzels, gebaseerd op het verhaal van Dertiendagh, moeten de spelers een code ontdekken om zo de plannen van Everhart te dwarsbomen. De Dertiendagh Escape Experience duurt maximaal 10 minuten, inschrijven is niet nodig. De experience is bedoeld voor groepjes van 2 tot 4 spelers. Bij spelers onder de 12 jaar is het handig als er een volwassene meedoet.

Daarnaast is er unieke merchandise te koop van De Bunkerbrigade uit het boek, en je kunt natuurlijk Dertiendagh kopen en laten signeren door de auteurs.

Andere activiteiten in de buurt

v vervoer

Historische voertuigen en re-enactment van Able Compagnie

Historische voertuigen en re-enactment van Able Compagnie

Laat je vervoeren in de historische voertuigen van Able Compagnie.

b bunker

Keukenbunker 645

Keukenbunker 645

Deze keukenbunker is tijdens de Koude Oorlog hergebruikt waardoor het interieur goed bewaard is gebleven, inclusief de originele luchtzuiveringapparatuur! Neem je zaklamp mee en ontdek zelf wat er nog van het interieur over is. 

w wandeling

Gildewandeling langs de bunkers

Gildewandeling langs de bunkers

De rondleiding met een gids van het Gilde geeft een indruk van de omvangrijke verdedigingswerken, zoals de ‘Hauptkampflinie’ Raamweg-Koningskade-Malieveld en het Commandocentrum Kustverdediging.