Menu

De Verborgen Grens (De Wadden)

Terug naar overzicht
De Verborgen Grens (De Wadden)
De Verborgen Grens (De Wadden)

De Atlantikwall, de Verborgen Grens, is een educatieve film over de door de bezetter opgeworpen kustverdediging in Nederland. De film bevat niet eerder getoond filmmateriaal en foto’s uit privécollecties en archieven. De kijker krijgt zo een authentiek beeld van het leven in de Nederlandse kuststreek tussen 1940 en 1945.

Voor de aanleg van de Atlantikwall werden in Nederland honderdduizenden mensen geëvacueerd en duizenden huizen afgebroken. De film van vijftien minuten toont wat de linie betekende voor het leven van de mensen in de kuststreek tijdens de Duitse bezetting en de periode daarna.

Tegelijkertijd toont de film de Atlantikwall vanuit het perspectief van Duitse militairen en Duitse propaganda. Dat zorgt voor confronterende, maar indrukwekkende inkijkjes.
 

De film duurt ca. 20 minuten en wordt doorlopend vertoond in Bunkermuseum Schlei.

Deze editie van De Verborgen Grens gaat specifiek in op de oorlogstijd op de Waddeneilanden.

Andere activiteiten in de buurt

e expositie

Expositie 'De Bevrijding van Schiermonnikoog'

Expositie 'De Bevrijding van Schiermonnikoog'

In Bunkermuseum Schlei is tijdens Bunkerdag een expositie te zien over de bevrijding, en specifiek de bevrijding van Schiermonnikoog.

w wandeling

Wandeling langs de bunkers van Schiermonnikoog

Wandeling langs de bunkers van Schiermonnikoog

Tijdens de Bunkerdag is er een speciale rondleiding door het gebied rond het Bunkermuseum op Schiermonnikoog door terrein wat normaal is gesloten voor publiek. 

b bunker

Bunkermuseum Schlei

Bunkermuseum Schlei

Deze bunker diende als een communicatiecentrum. Nu is het een klein museum waar je meer leert over de bunkers op Schiermonnikoog.