Deze schuilbunker is een bomvrije bunker en had twee functies: er kon een kanon geplaatst worden en het verdedigingswerk bood onderdak aan bedienend personeel.
Het betreft een type ST 504 bunker, die ook wel een pak-untersalraum mit gruppe werd genoemd. ‘ST’ staat voor Ständig, wat wil zeggen dat de bunker bomvrij was, gasdicht af te sluiten en beschikte over een luchtfilterinstallatie. Het bijzondere van deze bunker is dat deze naast het standaard ontwerp een aangebouwde galerij heeft. De reden hiervoor is dat de ingang onbereikbaar was voor direct vuur vanaf zee. Deze aanbouw is ook te zien bij de andere drie ST-bunkers op die zijn gelegen in De Punt. Naast de bijzondere aanbouw is het ook een zeldzaam bunkertype voor Nederland. Er zijn namelijk maar drie ST 504 bunkers in het land.
In de bunker was een doorvoer in het dak aanwezig voor een periscoop. Tevens zijn er doorvoeren te vinden voor antennes die telefooncontact mogelijk maakten. Vanaf de schuilbunker liep een pad naar open bedding (bedding 8). Het originele pad is nog steeds zichtbaar. In de bunker was ruimte voor één ‘gruppe’, oftewel 11 man.
De schuilbunker is één van de bunkers die altijd zichtbaar was, dat kon je zien aan de graffiti op de bunker, maar toch zijn ook de camouflagekleuren nog zichtbaar.