Bunkermuseum Wn12H Vlieland

Van de op Vlieland gebouwde stellingen is Wn 12H als enige bewaard gebleven, de overige zijn gesloopt of door duinafslag op het strand beland. Lange tijd was het hele complex onder het duinzand verborgen, maar met de inzet van veel vrijwilligers zijn de bunkers en loopgraven uitgegraven en gerestaureerd. 

In de ontvangstbunker is een uitgebreide tentoonstelling over het leven en de gebeurtenissen op en rond Vlieland tijdens de Tweede Wereldoorlog en over het hoe en waarom van de fortificaties. Ook wordt een korte film vertoond over de oorlogsjaren op de eilanden en over de Atlantikwall.

Daarna volgt een wandeling door de loopgraven en de bunkers, langs de uitzichtpunten en de geschutsopstellingen. In de elf bunkers zijn ook veel documenten, foto’s en voorwerpen tentoongesteld. In het buitenmuseum staan een paar grote objecten uit de oorlogsjaren, waaronder een middelzwaar luchtdoelkanon.

Bunkermuseum Wn 12H herinnert op een inzichtelijke en tastbare manier aan een periode uit de geschiedenis, die nooit mag worden vergeten.

Andere activiteiten in de buurt

Er zijn geen activiteiten in de buurt gevonden
Vlieland Bunker museum

Andere activiteiten in de buurt

Er zijn geen activiteiten in de buurt gevonden