Boek Atlantikwall in kaart: bunkers en bezetting in Zuid Holland

Bunkerexperts en auteurs Arthur van Beveren en Jeroen Rijpsma tonen in een nieuw boek de enorme impact van de bunkerbouw in Zuid-Holland tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Ze deden jarenlang onderzoek in archieven en privécollecties in binnen- en buitenland. Het resultaat is een zeer omvangrijk werk met 120 originele Duitse kaarten en plattegronden en tientallen foto’s, veelal nog niet eerder gepubliceerd.

Tijdens Bunkerdag kun je het boek kopen en krijg je 6 kleurrijke fietsroutefolders langs sporen van de oorlog, inclusief overzichtskaart, cadeau. Arthur en Jeroen zijn aanwezig om alles over het boek te vertellen en te signeren.

Je kunt ze vinden bij de Führer der Schnellboote bunker in Den Haag. De ingang van het park is t.h.v. Hogeweg 18.

Andere activiteiten in de buurt

Atlantikwall Museum Scheveningen

Bijna alle bunkers van dit complex zijn nog aanwezig. Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen heeft de commandobunker, een manschappenbunker en een toiletbunker weer toegankelijk gemaakt en authentiek ingericht.
ontdek meer

Commandobunker 608

In de commandobunker is originele communicatie-apparatuur te zien en is een verblijf ingericht zoals het er in de Tweede Wereldoorlog heeft uitgezien.
ontdek meer