Biberbunker

Verscholen in de duinen van Oostvoorne bevindt zich de zonoemde Biberbunker. De bunker is uniek in Nederland, alleen al vanwege het feit dat hij vanaf mei 1956 altijd toegankelijk is gebleven. De Biberbunker, door de Duitsers destijds bestempeld als het St-type L487, codenaam Bertha, is gebouwd als radarcommandopost voor de Duitse luchtmacht. Van hieruit werden acties ondernomen om geallieerde bommenwerpers, op weg naar Duitsland, te onderscheppen. De Biberbunker is het centrale hart binnen de enclave van 76 bunkers. De bunker is ingericht als museum en laat zien hoe de commandobunker werkte. 

Naast het aansturen van de ‘Duitse Jagers’ werden ook alle FLAK (Luchtafweergeschut) voorzien van juiste vlieghoogte en richting. Heel bijzonder is een originele FLAK die is opgesteld compleet in FLAK bedding direct tegenover de Biberbunker. 

Kijk voor de actuele openingstijden en reserveringsvoorwaarden op de website van de bunker.

Andere activiteiten in de buurt

Bezoek Biberbunker Oostvoorne

Er zijn voor reguliere rondleidingen door de Biberbunker 2 rondleidingen per dag (behoudens de woensdagen in juli en augustus). Kies bij uw reservering dus ook het juiste tijdstip. Juiste datum en verkeerde tijd kan weigeren aan de deur betekenen.
ontdek meer

Bunker L424 Seeburgtisch

Deze bunker is de voorloper van de Biberbunker. Hier werd er commando gevoerd over de Luftwaffe.
ontdek meer
Geen extra informatie aanwezig