Archives: Activiteit

Blog ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Bezoekatlantikwall.nl

Bunkers bezoeken gedurende het jaar? Bekijk op Bezoekatlantikwall.nl alle openstellingen en speciale events! Op Bunkerdag.nl vind je (bijna) alle te bezoeken bunkers in Nederland. Wij

Hospitaalcomplex

Om de militairen binnen de Stützpunktgruppe van goede medische zorg te voorzien werd er in begin 1944 een groot hospitaalcomplex (Truppenverbandplatz) gebouwd, net buiten Ouddorp.

Kuvertype 450a

Speciaal voor Bunkerdag wordt er een extra bunker geopend, een woonbunker van het Kuvertype 450a. In de bunker worden meerdere korte films vertoond van het dagelijkse leven van de Egmondse bewoners tijdens de oorlog.

Bunkermuseum Wn12H Vlieland

Van de op Vlieland gebouwde stellingen is Wn 12H als enige bewaard gebleven, de overige zijn gesloopt of door duinafslag op het strand beland. Lange

Bunker Hamburg

Deze munitiebunker is inrichting zoals aan het eind van de Koude Oorlog. 

Observatiebunker type 143

De observatiebunker had een 20-ton zware pantserstalen waarnemingskoepel, die in het dak geïntegreerd was. Met een periscoop in de koepel kon het omliggende gebied geobserveerd worden.