Menu

Bunkernight

Wat is er spannender dan ’s avonds bunkers bezoeken én vleermuizen spotten op een plek waar je normaal niet mag komen? 

Op vrijdag 24 mei 2019, de avond voor Bunkerdag, organiseren we op een aantal plekken in het land een Bunkernacht. Onder begeleiding van twee gidsen bezoek je een bunkercomplex. De ene gids zal je meer vertellen over de geschiedenis van de Atlantikwall, de bunkers en welke functie zij hadden. De andere gids vertelt je juist meer over de dieren en planten die leven in en rondom de bunkers. Vooral vleermuizen genieten van de betonnen bouwwerken. Met een batdetector op pad ga je op zoek naar deze nachtelijke diertjes. 

Vergeet je zaklamp niet mee te nemen!

De inschrijfdata van de Bunkernacht-excursies worden tijdig gecommuniceerd via deze website, Facebook, Instagram en de nieuwsbrief. Wil je op de hoogte blijven en op tijd gewaarschuwd worden? Zorg dan dat je je inschrijft. 

Activiteiten

Bunkernacht op Schiermonnikoog

Badweg 32, Schiermonnikoog

Bunkernacht op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog ligt er vandaag de dag vredig bij. Maar ook op dit eiland heeft de oorlog zijn sporen nagelaten. Tijdens een nachtwandeling duik je onder begeleiding van een gids het oorlogsverleden in. 

Bunkernacht Staelduinse Bos

staelduinse bos

Bunkernacht Staelduinse Bos

Op de avond voor Bunkerdag organiseert het Zuid-Hollands Landschap 4 bijzondere bunker & vleermuis excursies. Reserveren verplicht!